Vitrinskåp anno 2013

arv16maj1

Den här fina servisen har jag fått.

Jösses, så vi har slitit det senaste. Min mormor har flyttat till demensboende, med allt vad det innebär. (Återkommer om just det.) Mitt i all psykisk påfrestning så ska ju hennes lägenhet tömmas. En del saker har hon med sig, sådant som vi tror betyder mycket för henne. En del har delats upp mellan hennes tre barn (min mamma med syskon alltså) och del ska slängas och så har Erikshjälpen varit där och hämtat resten. Jag som är en nostalginörd kan ju inte se att saker som mormor och morfar har samlat ett helt liv, bara slängs eller skänks bort, så just nu har ekorren i mig räddat en massa udda glasskålar och annat:

arv16maj132
Nu till kruxet. Vi har ingen förvaring! När vi gifte oss fick vi fina glas som står instängda i ett skåp. Vi funderar nu på ett vitrinskåp som kan husera våra glas samt matservisen ovan. Jag har tittat på Ikeas nya vitrinskåp.

fabrikor-vitrinskap__0177049_PE329680_S4 fabrikor-vitrinskap__0177053_PE329678_S4De här två är ju hur läckra som helst. Som gamla läkarskåp. Fabrikör. Men jag tror inte att de rymmer så mycket tyvärr. De är mest fina. 😉 Skåpet Sttockholm här nedanför är nog bättre ur förvaringssynpunkt. Snyggt är det också!

stockholm-skap-med-glasdorrar__0181248_PE333377_S4

stockholm-skap-med-glasdorrar__0212197_PE339543_S4

miljöbild från Ikea.com

Det roligaste är nog att det faktiskt står en bokhylla med vitrindel kvar i lägenheten. När Erikshjälpen var där så ratade de den hyllan. De får inte sålt dem. Det är en murrig 70-talshylla som just nu ratas, men om man ger de tio år så blir de säkert moderna, precis som stinghyllorna vi slängde för 15 år sedan numera är. Men jag tackar också nej, den blir för MÖRK. 😉

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.