Vinbär

 

Nu har tre nya vinbärsbuskar fått komma ner i jorden. Vi har en buske med röda sedan innan,  men nu köpte vi en till röd, en vit samt en svart. Om vi ska kunna göra saft till barnbarnen så får vi nog börja plantera nu. 😉 Jag ska ta några foton på ”bär-delen” av trädgården snart.
Tips på bär som är goda och lättskötta? Vi har blåbärsbuskar. Funderar på en krusbär, men vår förra fick vi ta bort pga all denna mjöldagg som förstörde. Ingen idé att satsa på en ny kanske… Hallon har vi haft i mängder men de blev för svårskötta så hallon blir det inte än på några år i alla fall… Finns det något mer tro. Havtorn kanske?

 

 

Comments

 1. Jag har en stoooor rödvinbärsbuske och 2st svartvinbär men efter vintern nu så låg alla helt ”platta” (pga av massa tung blötsnö) så spännande se om nått överlever där.

  Havtorn har jag knappt hörts talats om här men V E T det finns på andra sidna Kvarten (läs: Vasa, Finland) och är nått som odlas där.

 2. Havtornssaft (riktig, inte det utspädda blasket man får om man köper i affären) är fantastiskt gott. Min morfar plockade vilda havtornsbär i skärgården då jag var barn och gjorde den mest gudomliga saft. Har dock ingen aning om hur buskarna man köper beter sig. Vi har vindruvor på altanen och det är väl iofs frukt istället för bär:-) Men de är både dekorativa och ska förhoppningsvis ge mkt goda druvor.
  Kram

  • admin says:

   Ja, vindruvor skulle ju vara kul!!

   Havtorn ska vara väldigt nyttigt så man kanske skulle testa en sån. 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.