Ut i det fina vädret!

 

Äntligen är en riktig vinter här! Snö, sol och rosiga kinder. 🙂
Jag kan inte förstå hur många tycker 10-15 minusgrader är för kallt att vara ute i. När det drar sig neråt 30-40 grader är det kallt…ja. 🙂 Norrlänningarna har det kyligt just nu!

Här är barnen ute i de flesta väder och jag tror det behövs för immunförsvar etc. Alla gör ju som de vill, men hos oss passar det bäst att barnen (ja, och VI) får härja ute varje dag för att må så bra vi kan. Även när de är sjuka får de vara ute om de vill. Vi tjatar inte heller om mössor, vantar etc för det känner de bäst själva sånt där. Även små barn faktiskt, är min erfarenhet.
Vi betraktas i och för sig som lite udda i denna frågan titt som tätt, men jag tror på att varje familj gör som de tycker känns bäst. 🙂 Lite egoistiskt är det också, för jag skulle aldrig orka en hel dag inomhus med hela familjen, utan att vi får frisk luft! Till slut blir man antingen apatisk eller överaktiv…

Just nu har barnen varit inne och bytt kläder och nu är det skidåkning som gäller. Bäst att passa på för vem vet hur länge snön ligger. Själv ska jag förbereda lunch….öööörk. Vad ska jag göra, den ständiga frågan… Funderar på soppa, det är alltid enkelt och gott. Men jag saknar ett gott bröd till…

 

Ha en finfin helg i det goa vädret!

 

 

Comments

  1. Jag gillar ditt tänk.

    Om vi sklle hålla oss inne när det var 10-15 minus skulle det bli MÅÅÅNGA innedagar på en vinter. Idag helgen har vi dock bara varit ute korta stunder. En kortare promenad i lördags och idag. Och ite småsvängar ute… men så var det också -32 i morse och -28 hela dagen.

    Härliga vinterbilder – denna och snöbollskrigsbilden.

  2. Vi tjatar inte heller om mössor, vantar etc för det känner de bäst själva sånt där. Även små barn faktiskt, är min erfarenhet.

    Gäller det alla åldrar?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.