Trädgården i juli


Kära nån! Jag blir som ett barn på julafton varje dag när jag kommer ut i trädgården och kan komma in med det här fatet fullt! Jag har alltid gillat att odla, men bara i liiiiiten skala. När jag var liten fick jag ett eget litet trädgårdsland och jag minns fortfarande när pappa grävde upp det. Jag som minns med dofter känner en sådan härlig känsla när jag känner doften av solvarm persilja.


Jag har två (lite större än pallkragar) odlingslådor med grönsaker i, och det ger hur mycket mat som helst! Tomaterna har jag i krukor men i övrigt så ryms allting i lådorna. Jag behöver inte rensa ogräs och jag behöver inte mötas av tusen sniglar. Vi har koppartejpskant som fungerat bra. Jag har tagit ett par stycken sniglar men jag tror de kom med gräsklipp som vi lade som gödning i början.

Eftersom jag inte alltid mår helt okej i kroppen så behöver jag ha en enkel trädgård. Jag tycker att vi i år har fått till den optimala sådan för vår familj. Plats på gräset för lek och stoj, en nyplanterad syrenberså (så liten än så den blir för barnbarnen kanske, haha) och så odlingslådorna som står på grus så att vi inte behöver jobba häcken av oss. 🙂 Det enda vi egentligen gör nu på sommaren är att vattna och det behöver inte göras varje dag eftersom det är i lådor och det håller fukten bra när allt sitter så tätt.


Det som fascinerar mig mest är all broccoli vi får! Vi hade ju inte haft det innan utan satte alldeles för tätt. De blir tydligen enorma plantor. 😀 Men vi skördar massor även om de står tätt och idag blir det broccolisoppa, en annan dag blev det stuvad broccoli och så äter vi den rå till mat. Oj, så lyxigt att hämta där ute.


Ångrar att jag inte sådde fler solorosor och andra sommarblommor. Jag hade ingen plats kvar, men jag kunde egentligen ha skapat plats. Det här är den första solrosen som slagit ut och den hade krupit hela vägen upp i äppleträdet så den fick äran att bli snittblomma till matbordet.

Ska försöka få till lite överblicksbilder också, det är kul att titta på i vinter och även för att komma ihåg hur vi hade det i år, inför nästa säsong.

AAAh!

Jag är ledsen att bilderna blev så suddiga. Jag hade inte en bra dag ”i huvudet” och min syn blir påverkad då. Därmed kan jag inte ställa in kameran riktigt men jag försöker att strunta i min petighet och gilla läget. 😉

Comments

 1. fantastisk skörd. Förstår din lycka.

 2. Vackra bilder tycker jag! Och vilken härlig skörd. Jag satte broccoli ett år men det tog sig inte alls av någon anledning. Frösådde du först eller direkt i landet? Vi har bara morötter och rödbetor i år, men de är ynkligt små än så länge. Ja, och lite sallad och persilja, men de är svåra att misslyckas med. 😀 Det är extremt ont om både sol och regn här i år, så det är inte mycket som växer och trivs. Gräsmattorna är som sönderbrända bruna jag-vet-inte-vad.
  Jag får glädja mig åt min altan istället.
  Kram <3

  • ::Ulle:: says

   Vi försådde, så den hade kommit upp 2-3 cm innan vi satte ut. Kanske kan ha varit det som gjorde att det fungerade? Din altan ser underbar ut så det är inte så bara. 🙂

 3. Ojojoj vad mycket grönsaker ni får. Det ser så himla gott ut på dina fat. Och solrosen på det också. Roligt att även barnen/ungdomarna gillar grönsaker också.
  Vad glad jag blir att du du kommer ihåg ditt lilla trädgårdsland. Jag minns dock inte vad du sådde för något. Det var säkert persilja iallafall. Kram och hoppas huvudvärken är borta idag.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.