Sur eller basisk och alternativ VS traditionell.

Den moderna människan är försurad sägs det. Vår kost och livsstil gör hemska saker med oss, det vet ju alla som tex läser kvällstidningar.

Jag har hört så mycket positivt om detta att försöka göra kroppen mer basisk. Jag använder idag både traditionella läkemedel och naturläkemedel samt antroposofiska mediciner. Vilka som gör nytta vet jag inte. Den enda av alla mina mediciner, Levaxin, kan påvisas med blodprov. Alla andra är ”känn-efter-mediciner” vilket är svårt. Min nyaste medicin, mot svår nervsmärta verkar ha hjälpt mig en del. Men jag tar även smärtstillande när det blir som värst och man kan ju aldrig VETA vad som hjälper och vad som är tro. Det finns inga blodprov som kan påvisa om min nervsmärta minskat av min nya medicin, som är en ”riktig” medicin.

Jag väljer dock att tro på att det som jag mår bättre av, det fortsätter jag att använda, oavsett om det är från Weleda, Pfifer, Medesta, Astra Zeneca och så vidare och så vidare. Det viktiga är att ha en läkare som vet vad man äter och hur mediciner, örter och annat påverkar varann.

Jag är nyfiken på att testa att göra kroppen mer basisk. En del tror att det är humbug och en del säger att forskning visar att det fungerar. Så som vanligt är det man som konsument/patient som får fundera och göra valet själv.

Någon som testat syra/bas-behandling?

 

Vidarklinken – ett antroposofiskt sjukhus som får kämpa hårt mot granskande och misstro. Vidar har räddat mig ett flertal tillfällen och de läkare och sjuksköterskor som jobbar där är helt fantastiska. De blandar traditionell vård med antroposofisk vård och det blir, för mig och många med mig, en riktigt bra vård. Jag är för granskanden inom vården, och önskar att min ”vård” på hemmaplan kunde granskas lika hårt. Jag vill egentligen inte kalla det vård, det jag får från landstinget. Vård betyder enligt SAOL omsorg. Den vård jag får är inte omsorg. Det är något annat, men jag får mediciner som jag behöver och det är jag oerhört tacksam för!

Jag tror att det finns de som vårdats på Vidarkliniken som inte är nöjda. Lika väl som det finns de i traditionell vård som inte är nöjda. (som jag tex) Man är ju, när man är sjuk, väldigt utsatt och ibland irrationell. Jag träffar så många fina enskilda personer inom vården som är fantastiska, men systemet är helt galet och man slussas runt, runt när man är multisjuk. (Dvs, har fler sjukdomar än en). På Vidarkliniken ses man som en människa. En människa med olika symptom förvisso, men man behandlas som en helhet.

 

 

Man behöver inte vara det ena eller det andra. Tycka det ena eller det andra. Man måste kunna få ta del av det som man mår bättre av. Vi är alla olika och det borde stå oss fritt att välja vård och behandlingar som vi mår bättre av. Det borde både stat, försäkringskassa och arbetsgivare tjäna på, om det nu handlar om pengar.
En oerhört stressad person som är nära att ”gå in i väggen” skulle kanske må bäst av yoga, massage och avslappningsövningar som bekostas av högkostnadskort, i stället för att få antidepressiva tabletter och sjukskrivning. Men sedan finns det de som måste få antidepreseeiva tabletter och sjukskrivning. För att må bättre.

Vi är alla olika.

Comments

  1. Testa Fitline!!!
    Det är det som jag dricker, och det basar kroppen.
    Du har ju sett mitt resultat och jag mår oerhört bra 🙂
    Kram!

    • I know, men det är tyvärr för dyrt för mig just nu. :/ Men jag ska testa ett annat preparat tror jag. Och ändra till mer basisk kost.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.