Sportlovet 2016

27feb165Vi har varit lediga alla fem under sportlovet för att hinna i kapp. Det har varit begravning med alla förberedelser inför det och efter det. För att skingra tankarna lite tog vi en dag i skogen.

27feb162Ett sådant underbart väder vi haft hela veckan! Det är vår i luften, även om det är många grader kallt framför allt nattetid.

27feb161Isen sjöng så högljutt och mäktigt. ”Låter som en val”, enligt 6-åringen. Helt riktigt. De fick inte gå långt ut, utan bara känna lite i kanten. 🙂

Knakningar och råmningar i isen är vanligast vid fallande temperatur. Isens undersida har kontakt med vattnet och har därför temperaturen noll grader, medan temperaturen i isens ovansida sjunker i sådana vädersituationer och drar därför ihop sig. De spänningar i isen som detta leder till ger upphov till sprickor, och det är när dessa sprickor uppstår som ljudet bildas. – SMHI

27feb166Pinnbröd

27feb164

27feb163Skogen för mig är enormt helande. Tack och lov älskar alla i familjen att vara i skogen vilket är väldigt skönt.

27feb168Ett par dagar kvar av lovet och vi ska suga ut varje minut av dem.

”Since we cannot change the reality,
let us change the eyes which see reality”
-Nikos Kazantzakis

nisch161

Comments

  1. Men så härligt det ser ut. Här är det rejält med snö så nu längtar vi efter dom där soooooliga dagarna med bara några grader kallt (eller till och med någon varmgrad) på dagarna, och kallt på nätterna så skaren blir kanon för skidåkning på isen…. underbart…. än är det pudersnö och lite för kyligt.

    • Det låter ljuvligt med riktigt mycket snö Linda. 😀 Här kommer vi mest troligt få en del gråväder och regn framöver, men man får njuta dagar som de vi haft! =)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.