Sov gott min skatt

SOM vi bävat.
Så kom dagen då vår älskade hund var tvungen att avlivas. Hon har inte mått bra på ett bra tag, men det sista blev det värre och värre med hennes allergier och andra hälsoproblem så vi fick till slut ta det svåra beslutet att låta henne somna in.

Hon kom till vår familj i en tuff tid och har fungerat som obehörig terapihund. 😀 Hon har skött jobbet utmärkt och den glädje hon har gett oss är så svår att få ner på pränt, att förklara för utomstående. Att ta beslut kring avlivning är aldrig lätt och det var det synnerligen inte när det gällde Ness. Men som hundägare är det ens skyldighet att kliva utanför känslorna och se till vad som är bäst för hunden.

Jag måste säga att våra barn har varit så otroliga under den här processen och tiden efteråt. De har sörjt såklart, oerhört mycket, men de har visat en enorm styrka och förnuftighet. En hund blir ju som ett syskon, som en busig lillasyrra. Vi har haft så många olika djur genom åren men just hundar kommer närmare ens själ på ett sätt som de flesta hundägare nog kan hålla med om. De kräver omvårdnad, uppsikt och måste lita helt på sina ägare.

Nu är det tomt här hemma. Inget klapprande från tassarna på golvet, ingen sängvärmare, ingen som ger i från sig skall när det ringer på dörren, ingen hundkorg i hörnet, ingen som skriker och dansar av glädje när mor- och farföräldrar kommer på besök, ingen som pockar på uppmärksamhet när det vankas godsaker, ingen som sitter och väntar innanför dörren när vi kommer hem, ingen som krafsar på städskåpet (där hennes mat fanns) när hon är hungrig, ingen som busar med vår kanin, ingen som slickar tårarna från våra kinder, ingen att pyssla om med pälsvård och tofsar, ingen god hunddoft, ingen att gå promenader med, ingen som sällskap ute i trädgården…listan kan göras lång.

Vi kommer definitivt att skaffa en ny hund. Men vi är på olika fas än så länge, någon i familjen vill ha en ny hund direkt , någon vill inte bara byta ut Ness till en annan hund, någon vill avvakta och så vidare. Dessutom kommer det en strid ström av önskemål kring raser också. Jag är så förälskad i Bichon Havanais och den personlighet och mentalitet de har så jag vill gärna ha en havanais till. Vi har haft flera olika raser genom åren men en dvärghund passar nog bäst just nu. Så framtiden får utvisa när det kommer en ny familjemedlem till oss.

Sov gott min skatt. Som jag älskat dig. Tack för allt.

Comments

 1. Den varmaste av kramar, vet hur svårt beslutet kan vara och hur stor saknaden blir eftersom kärleken var så stor.
  Varm, varm kram

 2. Vilken kärleksförklaring! <3 Hon var så söt!
  Stor kram

  • ::Ulle:: says

   Tack <3
   Även om det var och är hemskt jobbigt så går det inte att jämföra med det trauma du och din katt gick igenom. <3 Tänker ofta på det. <3

 3. Eva-Britt says

  Lilla älskade goa underbara Nessy, som kom in som en virvelvind och stal både mitt hjärta och min fotpall. Så underbart att bara sitta där och ha henne på fötterna. Jag kommer aldrig aldrig glömma dig du underbara lilla hund. Sov så gott! <3

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.