Sol ute, sol inne….

men inte alltid sol i sinne.  Jättefin dag idag, men kall! Första bilskrapet idag, 16 september!

Jag har ägnat en stund åt att städa i datorn. Jag har en gammal seg och hackig burk eftersom min macbook är trasig. (Jäkla skitkvalitet , får man skriva så om mac, som är så helgonförklarad? I alla fall just skärmen, själva mjukvaran är jag nöjd med…)

Hur som helst, jag har lagt alla filer i rätt mappar, jag har sorteringsnoja på datorn för annars skulle jag aldrig hitta det jag ska ha. Inga lösa ikoner på skrivbordet. Rent och snyggt. Min pedanta gen som inte tar sig uttryck mer än just virtuellt, kanske? 😉

 

Jag passar på att göra backup på alla foton från juli och framåt. Jag har en ny hårddisk på 1 TB, som jag köpte på Ginza för endast 569:-. Tyckte det var ett bra pris och den finns inte kvar på lager när man letar på just Ginza, men den finns HÄR.

Jag har en extern hårddisk till men jag är så rädd om alla foton så jag vill ha dem på minst två ställen. Den nya tyckte jag verkade bra med sitt jättestora utrymme.

Nu är alla filer över på Iomegan så nu ska jag stänga ner här printa ut några dokument som ska skickas via snail mail.

Ha en fin fredag!!

Comments

 1. Jag har suttit och kört lite backup med.. men jag har de på 4-5 ställen.

  Skrivbordet mitt (i datorn) blir fort fullt.. sen raderar jag allt = det är de förminskade foto till bloggen som hamnar där.

  • Kludd – ja, alla har ju sina sätt när de arbetar i datorn. 🙂 Jag har mina foton på två externa hårddiskar och så även på datorn. Men allra helst skulle jag vilja ha dem på dropbox eller något annat via webben, men det blir så snabbt fullt….och med andra ord dyrt. :p

 2. Du skulle behöva komma till mig o städa hör jag! 🙂 Johan berätta här förut att en klasskompis skärm hade spruckit också. Han hade iofs ”stängt” datorn och ”lutat sig” på den men de verkar lite känsliga ja. Tråkigt när det funkar bra annars. Johan är väldigt nöjd med mac. De blir ju snabbt väldigt vana… kan ju så mycke!

  • Kattis – jag gjorde ju även en ful repa i skärmen när jag bara haft datorn en vecka, det hände när jag putsade skärmen med en speciell dataputsgrej. Har gjort på samma sätt med alla våra pc:ar i alla år och aldrig fått minsta lilla repa eller märke så nog måste macens skärm vara vääääldigt ömtålig. När den ”sprack” (alltså inne i skärmen, inte glaset) så höll jag i datorn och gav den till Jonas, jätteförsiktigt. Vi märkte inte ens att något tryckte till den, så det är fortfarande en gåta hur det gick till. Jag hade precis varit inne på den så det kan inte ha skett vid ett annat tillfälle…
   Det är verkligen synd, för det är en väldigt bra skärm när den funkar, alla bilder blir så mkt finare än på en pc. Men för 13 000 vet jag inte om jag tycker det är värt det när den är så ömtålig…. ca 5000 kr kostar det att laga dessutom. Hutlöst. 🙁

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.