Sent i augusti i trädgården

applen162Vädret de senaste dagarna har varit fantastiskt vackert och riktigt varmt, nästan för varmt för min del. Trädgården börjar vissna lite grann, det är ju snart september och vi går in i min favoritårstid, hösten. Fast just nu njuter jag av att det är sommar kvar så att vi hinner jobba undan trädgårdssysslorna inför vintern ordentligt.

applen161Vi har så mycket äpplen, det är ett bra äppelår i år. Jag blir lite stressad av att så mycket bara ramlar ner och ruttnar bort. Orkar inte spara på det som jag skulle önska. Svärfar plockar så mycket han bara hinner med.

lok161Annat vi har mycket av är lök. Vi har använt mycket redan och eftersom vi inte har någon ordentlig matkällare så är det svårt att lagra det för länge.

rodbetor161Rödbetor!

The glory of gardening: hands in the dirt, head in the sun, heart with nature. To nurture a garden is to feed not just the body, but the soul.

— Alfred Austin

Comments

  1. Härligt med egen skörd. Och vad kul med sååå många äpplen. Vårt äppelträd är inne på tredje sommaren. Förra året fick vi fem. I år typ 35. Så vi hinner ta hand om dom. Men galet kul att det redan blir så många.
    Lök har vi däremot ingen. Potatis däremot. Supergod. Alla bär är dessväre uppätna redan.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.