Rosa köksskåp!!!

Att våra köksskåp är målade med rosa färg inuti är inte så poppis hos alla i vår familj, haha. Men jag tycker det är fint. Fint i så här gamla skåp alltså. Hade jag haft nytt hade jag däremot valt vitt. 😉 Barnen funderade på häromdagen varför gammelmormor och gammelmorfar just valde rosa när de målade om. Det skulle jag vilja veta jag med. Kanske var det modernt just då? Rea på just den färgen? Överbliven färg?

Det finns så mycket jag skulle vilja fråga mormor om huset, men hon är inte med oss längre. 🙁 Hon är så dement och känner inte igen oss.
Det är verkligen roligt och en ära att bo i ett hus jag har så många fina minnen ifrån.

Över till köksskåpen. De är STORA! Det är bra, man får plats med mycket. Ibland alldeles för mycket och då kan det bli så här i en stor familj:

rosaskapet151

Man samlar på bra-ha-saker så till den milda grad att det man använder försvinner i röran. Jag gjorde ett ryck och nu har det sett ut som nedan ett bra tag. Jag vet att det beror på mina små etiketter var sakerna ska stå. Familjen tycker jag överdriver men så slipper jag också att röja upp efter huliganerna. Dymon är min bästa vän! 😀 Jag struntar i deras pikar helt enkelt, hehe.

rasaskapet152

Tänk att mormor och morfar byggde det här köket, det här huset, och att de stått här och lagat så mycket gott till oss genom åren. Mamma är uppvuxen här med sina syskon och nu är det mina barn som växer upp här, L. snart i 18 år! Jag tänker ofta på hur mormor slet här i köket, trots att hon också var lite ”handikappad”. Hennes järnvilja brukar vara bra att ha som inspiration när kroppen skriker stopp.

Huset är ganska litet, men ändå bodde här tre barn. Vi har också tre barn och har då ändå inrett en extra våning åt dem. Ibland när jag längtar efter något nytt, stort, flashigt och dyrt 😉 , så kommer jag snabbt ner på jorden och känner mig tacksam när jag tänker på generationen innan oss. För snart är våra barn utflugna och vi sitter här med ett ganska tomt hus. Tiden går så fort och det är inte värt att lägga så mycket pengar och arbetstid för att kunna betala en massa lån för att få det finare a lá magasin.

Dög det åt mormor och morfar så duger det åt oss. De var så oerhört stolta över detta lilla hus. Det bär jag med mig jämt.

Mäktigt!

Comments

 1. Christine says

  Tycker ni har ett jättefint och mysigt hus som det är mycket själ och historia i. Kan inte förstå alla som bygger nya stela hus på massor med kvm. Där alla sitter i var sitt rum. Nä tacka vet jag mysiga gamla hus med själ och historia.

  • Åh, jag hade missat din kommentar här! Tusen tack! <3
   Jag håller med dig, härligt med själ och historia. 🙂 Är sugen på att hälsa på i ert. Kram!

 2. Åh, det visste jag inte! Vad mysigt! Vilken gåva det måste vara att få förvalta det som en gång var deras. Jag tycker det är jättemysigt med det rosa, och särskilt när man vet historien bakom.
  Kram!

 3. Eva-Britt says

  Ja du Herregud så fort tiden går. Jag har ickså massa frågor till min mamma som jag aldrig kommer få svar på. Jac tycker ni har ett jättefint hus och jag är så glad och stolt över stt ni ville ha mitt barndomshem. Visst kan det bli trångt men det är inte alla som har ettrimtill kaninen! Kram och puss till er.

 4. tyckte det var fint med rosa..

  jag har också märkt hyllorna.. fast i skafferiet… blir såååå irriterad när honungen en dag står på ett ställe och en annan på ett annat…. haha… med lappar så hålls ordningen GANSKA bra.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.