Rensa i röran…

erikshjalpen131

 

 

Vi har tydligen inte varit ensamma med att rensa och slänga, sortera och ordna under julledigheten. Läser överallt om liknande aktiviteter. I och med att vi har varit hemma och sjuka, så har det varit en lagom aktivitet att pyssla med när vi ändå inte kunnat träffa andra människor. 😉 Vi brukar göra det runt jul, det är härligt att ha hyfsad koll när den nya terminen startar.
I år slog vi nog alla rekord. Vad grejer vi har som ska skänkas till Erikshjälpen! Vi får ta en släpkärra dit. (Lugn, syskon och syskonbarn, vi har sorterat ut saker som vi kan ge vidare till er). Vi försöker även sälja lite, som barnens skidskor (pjäxor), Salomon, som köpts för över tusenlappen styck. Men det verkar trögare på säljarfronten. Ett par skridskor har vi i alla fall krängt i väg för en hundring. 🙂

 

erikshjalpen131

 

Sedan många år så har vi skolådor i ena förrådet. Vi märker med storlekar och så hittar man lättare när man ska ha något. De skor som alla använder för tillfället finns på annat ställe, detta är sådana skor som går att spara och använda vidare i ledet. Men på något konstigt sätt så har storlekslapparna föråldrats! Jag menar, 25…26, 27, 28, 29, 30 osv…. de är ett minne blott! SNYFT! Nu är det 40, 41, 42, 43 och till och med 44 som fått byta till dessa lådor. Den minsta storleken vi har på en sådan här låda just nu är 35. När hände detta??? 😀 Mina killar blir vuxna karlar!

Faktum är att hela, hela källaren är rensad nu. Varenda pinal ligger i uppmärkta lådor, ”presentlådan”, ”kablar till TV”, ”kablar till nätverk”, ”kamerafodral”, ”vita kort och kuvert”, ”juldukar”, ”vardagsdukar” (alla dukar har vår 10-åring dessutom strukit), ”VHS-inspelningar” mm mm mm. Vi har en massa gamla”viktiga papper” kvar att sortera men annars är allt klart. För det ändamålet behöver vi låna hem en pappersstrimlare. Jag har gamla skol och elev-papper kvar från jobbet som inte får hamna i orätta händer.
Misstänker att det här systemet låter oerhört fascistiskt, men vi bor ganska smått, med boyta på all biyta. Det vill säga, inredd vind och inredd källare+garage. Detta gör att vi har två små förråd som ska sluka allt som andra förvarar i garage, vindar etc. Vi har dock en friggebod till cyklar och gräsklippare, krattor och sånt. Så, om det inte är uppmärkt ordentligt här inne så får vi leta efter allt vi ska ha och ibland vet vi inte om vi sparat och varit tvungna att köpa nytt osv. Ohållbart!

Vi är nog en av världens rörigaste, strukturerade familjer. Go kombo det! =)

 

Ps. Får bli blurriga mobilfoton, i jakt på ny kamera. Läs, i jakt på pengar till ny kamera. 😉

 

 

 

Update… jag måste, måste, måste ju bara berätta att vår 10-åring har bossat under det här projektet! Han har pushat oss att komma igång varje dag, och han har slitit som ett djur! Trots detta har jag fått tennisarmbåge och en inflammation i axeln, så det jag bidragit med har ändå varit lite för mycket för mig. MEN. All cred till A. med andra ord, du är grym!!!

Comments

 1. Jädrans vad duktiga ni varit, särskilt då 10-åringen förstår jag.
  Jag vill med komma på ett sånt där bra system att förvara på…. ska fundera ut något, blev verkligen inspirerad nu.

  Må så gott!

 2. Förstår helt klart att man MÅSTE ha militärisk ordning om man inte har så mycket förvaringsutrymme! Vi bor ju på ynka 58 kvm sedan vi flyttade ifrån huset så det är slänga/rensa/sälja hela tiden som gäller. Inte alltid så kul, men rätt skönt när vi flyttar vidare, vi slipper ha massor av prylar som ska sorteras då… Duktig kille du har som organiserar, det lovar gott för framtiden:) Kram

  • Ja, vi bor väl eg. inte så trångt om man jämför. Ganska många kvadrat sammanlagt, men ett gammalt lite ”oplanerat” hus i dagens mått. Men charmigt på sitt sätt… Jag gillar dessutom att organisera. Sedan fallerar det rätt ofta med fem i familjen som lever och leker… 😉

 3. Åh jag önskar verkligen att jag hade haft utrymme att märka upp sådär 🙂

  • Ja, det underlättar verkligen. Försöker tjata in ”var sak på sin plats” här hemma. Går väl sådär. 😉

 4. Wow vad duktiga ni har varit, och särskilt A! Det skulle definitivt behövs en hel del upprensande och sorterande här också, men just nu fattas energin hos mig.
  Kram och hoppas ni har en bra helg.

  • Ja, det har verkligen tagit lång tid och många vändor till återvinningen. Får ångest när man ser hur mycket man förbrukar… Men, mycket går iaf till Erikshjälpen och kan användas igen.. Det bättrar på samvetet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.