Pennor, papper, pyssel, papp och paljetter

I lådan under har vi vattenfärger, paletter och ”kladdfärger”.

Äntligen har vi hittat ett system som fungerar för oss, vad det gäller barnens pysselsaker. Jag har tidigare testat olika varianter, som att barnen har sina egna saker vid sina skrivbord, men eftersom vi alltid sitter ihop i köket när vi pysslar så var det ingen bra lösning.
Nu har vi faktiskt haft det så här i över ett år och det är toppen för oss. Vi har en hylla i en del av köket (vi har ett matrum i anslutning till köket eftersom köken i 60-talshus är så små), där vi förvarar allt.

 

 

Bilderna är tagna vid lite olika tillfällen så det är lite förändringar, men i övrigt så finns numera allt där vi lade det sist! Ohlala! Man får vara lite strukturfascist i den här familjen för att alla ska må så bra de kan. 😉

 

 

Med tre läxbarn/ungdomar så är det toppen att ha allt här. Förut irrade vi alltid omkring efter pennvässare, bra färgpennor för just den läxan, sudd, rätt blyerts osv. För att inte tala om saxar och tejp! De försvann jämt! Det är ju ett gäng kreativa ungar jag klämt ut och just sax och tejp används flera gånger om dagen till alla projekt. (Mamma, du vet vad jag pratar om!! 😉 )

…och ska man ha bra tuschpennor så är det bara Berols som gäller. Man kan glömma korken i flera dagar utan att de torkar ut. De täcker fint och de räcker i evigheter. Dyrare ja, men billigare i längden. Gnisslar gör de inte heller. 😉 Färgpennorna och tecknarpennorna vi använder är Lyras. Även de outstanding i sin kategori.

 

 

 

Comments

  1. Mamma/mormor/svärmor Eva-Britt says:

    Väldigt bra organiserat. Tänk om jag kunde få ordning på alla mina grejer!!! Jag vet , här är det bara jag, men jag är är ”röra till fascist”.

Speak Your Mind

*