Medan VS medans

När man hänger runt på nätet och läser mycket texter så ser man ofta att ordet medan skrivs medans. När jag gick på gymnasiet så fick jag ”itutat” mig av min svensklärare att det inte finns ett ord som heter medans. Det har hängt i sedan dess och jag reagerar alltid när medans används.

Använder ni medan eller medans?

Sedan är det ju en hel del talspråk som blivit skriftspråk i och med internet exploderade, så jag måste nog vänja mig med medans tillslut kanske? 😉

Comments

  1. Richard says:

    Jag använder ”Medan” både i tal och skrift. Ja, jag vet att jag svarar fyra år senare.

  2. Jag använder ordet ”Medan”, både i skrift och tal. Det är vad jag har fått lära mig.

  3. Jag kan nog ha skrivit medans nån gång mot bättre vetande, men nu vet jag ju 😉

    • Hahaha! Mot bättre vetande. 😉 Tur att språkpolisen tar upp det här då! 😉
      Äsch, petitesser, men kul att se hur olika man får lära sig.

Speak Your Mind

*