Lööööööördag!

Äntligen helg! Solen tittar fram dagen till ära, det har varit en mulen och lite tung vecka men så kommer det lite sol och allt känns lättare igen. Konstigt det där!
Vi har lågsäsong (hela oktober!) vad det gäller fotboll, aktiviteter och annat skojigt men det medför också att vi har högsäsong vad det gäller hemmafix. slappande och bara-vara. Älskar lediga helger utan ett enda måste!

 

Idag ska jag få ner alla tulpanlökarna som legat och väntat i över en månad, jag ska titta på ett par GG-avsnitt, jag ska städa undan i köket, hitta botten i tvättkorgarna och sova middag. Svärisarna ska komma på fika och vi ska även äta en go middag innan dess. Alla rena kläder ska hitta hem och mitt skrivbord ska finna balans. Vi ska klippa gräset och bygga ett fågelbord, vi ska dammsuga hela källaren och sätta upp det nya hemlarmet. Vi ska städa kaninburen och ta långpromenad med hunden,  jag ska läsa några kapitel i min bok och bädda rent i sängarna. Vi ska förbereda veckans möten och baka lite bröd, sedan ska vi ta en tur till återvinningen med allt skräp. Jag ska gå igenom alla vantar och mössor och se om det behöver kompletteras och sedan ska jag bara tvätta vinterjackorna så de är fräscha nu när de börjar behövas. Jag ska betala räkningar och svara på ett par mail, lägga ut lite saker till försäljning och plocka in all fallfrukt. Vi ska tvätta av min bil och dammsuga ur familjebilen, samt städa ur bagaget från sommarens alla resor. Vi måste bara uppdatera telefonen och göra en backup på datorn men det hinner vi det med. Jag ska förbereda julen och se om något ska beställas i god tid. Jag ska göra ett par fotoböcker men jösses, vi har ju en hel helg på oss, härligt! Vi ska umgås med kompisarna som vi inte träffat på länge och de urvuxna kläderna ska köras till Erikshjälpen. Hunden behöver badas och klippas klor på, det gör jag under eftermiddagen när vi ändå har en massa tid över. Sedan tänkte jag att vi ska ta en liten tur till skogen och bara vara, för det är så härligt när man har lediga helger. Vi kanske kan grilla korv när vi ändå har så mycket ledig tid att ha ihjäl. Äpplena jag fick av grannen ska bli mos eftersom det börjar surra kring dem nu på bänken. Jag tänkte träna lite yoga för det mår jag så bra av. Min massör tycker jag ska träna mer på min avslappning så det ska jag också göra. Programmet är 25 minuter långt så det hinner jag efter middagen för då behöver man ändå vila. Jag tänkte kanske passa på att färga utväxten när jag ändå har tid över. Jag har lite plagg som måste strykas, det ska jag göra medan jag lyssnar på de senaste poddavsnitten jag längtat efter att få höra. En lång dusch ska det bli och jag ska även sminka mig så att jag känner mig fin och fräsch nu när vi alla är lediga och slappar och mår gott. En tur till sonen ska vi göra, han behöver hjälp att handla mat och städa sin lägenhet. Men det är ingen fara, det hinner vi med eftersom vi har en lång, härlig helg framför oss!

Vad gör ni idag? 😀

 

Comments

  1. Mamma Eva-Britt says:

    Åh herregud, efter denna utläggning ska jag bara göra en sak…. Lägga mig och sova en stund. Jag blev totalt dödstrött när jag läste. Känns som ni skulle behöva en hel månads helg! Kram goaste du och hälsa min kramis.

Speak Your Mind

*