Läxor

Alla dessa läxor…. :S När jag ser familjer med många barn så är alltid min fundering hur man hinner stötta alla sina barn med läxläsningen. Eller så gör man kanske inte det? Vi har fullt upp med våra tre och då är två av dem bara lågstadiebarn än så länge.

Vi sitter med barnen när de gör läxorna och det är egentligen en rätt mysig stund. Men visst, hellre hade jag valt att läsa böcker ihop eller så i stället. För barnen tycker det är dö-tråkigt med läxor. (Då har yngsta ”bara” 11-12 år kvar med läxor….öööörk)

 

 

En kommentar jag hörde en gång var ”men det är barnens eget ansvar att göra och lämna in läxor, gör inte mina barn läxan är det de själva som får skämmas i skolan dan därpå”.
Kan ju säga som så att alla är vi olika och mina telningar fungerar inte så. Det lät ganska skönt att lägga hela ansvaret på barnen själva. Skönt för mig själv i alla fall… 😉 Men jaja, barn är individer och våra behöver rejäl pushning.

Nu är det dags igen. Idag ska ”vi” forska om ett djur och sedan blir det geometri, blandat med engelska glosor och så en kapitelbok.

Men allra först, lite jordgubbsthé. 🙂

Comments

  1. Jag brukar också undra hur människor med jättemånga barn hinner med läxor, aktiviteter, skjutsa hit och dit osv. F behöver också pushas lite för att sätta fart med läxorna. Ibland klarar han dom själv, men oftast hjälper vi till.
    Tack för tandsvar nedan!
    Kram

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.