Köksrenovering

Något som kryper allt närmre för oss är köksrenovering. Jag vet att många tycker sånt är kul, själv känner jag bara ångest. Ångest över att det blir så dyrt, ångest över att riva ut ett kök som fungerar, ångest över allt jobb, som jag egentligen inte orkar med! Ångest över att vi måste sälja vår kära husvagn. Husvagnslivet som är vårt andningshål. 🙁

Men, de senaste åren har köket blivit värre och värre och nu är det fukt bakom, helt oundvikligt eftersom köket är från 1963 (platsbyggt) och ytterväggen som är bakom släpper igenom fukt. Vi borde alltså börja med väggen utifrån. Ångest igen. Jag ser pengar fladdra förbi som maskrosfrön i vinden.

Genom åren så har vi i alla fall kommit fram till några saker som vi vill ha.

1. Vita luckor. Inga lister eller skarvar på luckorna. Ej högblankt. Trä är mer modestyrt. Furu var 80-tal, björk 90-tal, ek 2000-tal osv. Jag vill inte byta kök om 10 år igen för att vi tröttnat.
2. Ikea-kök. Otroligt prisvärt och delar att komplettera finns alltid.
3. Trä eller vinylgolv. Inget laminat eller klinkers. Har levt med det i många år nu och ljudnivån alltså. Hu!
4. Diskmaskin i ståhöjd. Det kommer se knasigt ut i vårt kök, så vi kanske får stryka det, men helst vill vi ha det. Disken är det slitigaste momentet och behöver därför bli mer ergonomiskt utformat.
5. Inga rostfria vitvaror. Vita vitvaror vill vi ha. 🙂
6. Braskamin i murstocken.

Lagom till att vi börjat rita lite på kök så ser vi att IKEA från och med i år lanserar ett helt nytt kökssystem. Det gamla har funnits i 20 år. Vilken tur i oturen att vi inte hunnit börja med andra ord. Det blir helt nya mått och har man ett äldre IKEA-kök så ska man passa på att komplettera, om man behöver något nu.

”METOD ersätter IKEAs nuvarande kökssystem FAKTUM som lanserades för 20 år sedan och som
idag finns i miljontals hem världen över. För att möta behoven hos våra FAKTUM kunder erbjuds 2 års möjlighet att komplettera och självklart kvarstår garantin för FAKTUM kök.”

ikea_kok_metod_ringhult_05_1200x800

 

Skulle någon kunna vifta med ett trollspö så att allt blir gjort? :/ Suck!

Comments

  1. Hejsan. Om ni inte vill renovera själva rekommenderar vi på Köksrenoveringpris.se att ni hittar en duktig hantverkare/byggfirma som kan utföra arbetet åt er. Hos oss kan ni jämföra pris på byggfirmor gällande köksrenovering helt kostnadsfritt. Ni talar bara om för oss vad ni önskar för typ av hjälp så matchar vi ut er önskan till byggfirmor som vi har kontakt med. De tar sedan kontakt med er och ger sina offerter. Ni får sedan chansen att jämföra byggfirmorna mellan och se vilken som låter mest intressant. Vi tvingar er inte att välja någon av byggfirmorna bara för att ni jämför, men det kan vara värt att prova på för att få många uppslag.

  2. Vi verkar jag samma smak! Håller med om att diskmaskinen är en riktig rygg-killer och jag undviker det helt om det går. Stackars J får alltid ta disken, och på sista tiden har jag börjat lära F att plocka ur ren disk. 🙂
    Håller tummarna för att det ska gå så smidigt som möjligt. Renoveringskaos är aldrig roligt och särskilt inte när man har det för att man måste och egentligen inte vill.
    Kramar

  3. ja usch – det lät jobbigt. men som sagt, nödvändigt. Hoppas det ändå går smärtfritt och inte blir allt för tokigt dyrt. Och såklart fint.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.