Köksrenovering 2018

Nu så är vi äntligen igång med vår stora köksrenovering. Eller, det är ju egentligen hela nedervåningen som renoveras. Jg har tagit lite före-bilder på köket och min lilla följeslagare skulle sitta med på alla foton. 😀
Köket är ett originalkök från 1963 som var platsbyggt. Mycket gediget och hållbart. Men över 50 år sätter sina spår och nu var vi tvungna att byta ut det. När vi tog över huset av mormor och morfar 1998, så bytte vi golv, tapetserade om, bytte diskbänk och kakel. Även vitvarorna byttes ut. Men även det är ju längesedan nu, 20 år sedan! 😀 Så nu uppdaterar vi köket till 2000-tal och slår ut väggar så att det blir större.

På alla före-bilder har vi egentligen börjat renovera lite smått så det är lite rörigt på bänkar mm,  men jag kom på i sista stund att jag ville ha några foton som minne. Här ovanför är ”serveringsgången” som jag tycker väldigt mycket om. På skärbrädan som syns vid lilla Tova satt vi alltid och målade i målarböcker när vi var på besök hos mormor och morfar när jag var liten.

Hela den här serveringsgången har vi nu rivit, jag ska visa senare, och bakom den ligger en murstock. Murstocken kommer att hamna mitt i köket och ha en braskamin.

Vi väljer att ansluta två ”sovrum” till köket och det blir ganska rymligt. Vi går in i en fas i livet där det kommer att vara toppen att ha. Sovrummen kan vi äntligen avvara. 🙂

Vi valde redan när vi flyttade in, att ta ett av sovrummen i anslutning till köket, som matrum. Köket är så minimalt och svårt att sitta i med en stor familj. Så innanför köket ligger matrummet, här har vi nu slagit ut väggarna helt. Det är bärande väggar så det är lite extra jobb och tar tid. J. gör ju dessutom allt själv förutom rör och el.

Matdelen

Nostalgisk som jag är så är det lite känslosamt att låta de rosa skåpen gå, men samtidigt såå skönt. Nu får vi ett högmodernt kök som kommer fungera så mycket bättre för oss. Åh, så gött det ska bli när det är färdigt!

Jag förbereder ett inlägg med bilder från demoleringen. 😀 Jag vet att de flesta kikar på instagram men här kommer lite fler, detaljerade foton för de som är intresserade. Annars finns risken att följarna på insta tröttnar. 😉

To be continued…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.