Knäckig rabarberpaj

 

I går bakade vi en rabarberpaj av det här receptet.
Den var väldigt god och roligt med lite annat än den gamla hederliga smulpajen som vi brukar göra. Det gäller att passa på att använda av det vi har i trädgården. Det börjar ta på sommaren nu….

2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. Grädda ca 40 min i 150 grader. Servera med vaniljglass.

Mobilbilder. Helt ok ju. 🙂

Comments

  1. Mamma/mormor/svärmor Eva-Britt says:

    Gud så gott det såg ut, den ska jag göra när ork och tillfälle ges!

Speak Your Mind

*