Instagram och backup

 

Jag satt och kikade lite efter sätt att ladda ner sina instagramfoton. Det är ju ett fantastiskt media att minnas vardagen men om man måste stänga ner kontot, eller något kraschar så försvinner ju alla foton. Jag har hittat lite olika sätt att spara sina bilder och har nu alla bilder sparade på datorn i alla fall.

Instaport  – här sparades alla foton ner i en zip-fil. Enkelt och snabbt! Det gäller att komma ihåg att göra det då och då bara.

Instadrop – Alla bilder sparas till dropbox. Men jag har inte fått det att fungera ännu, men skam den som ger sig. Detta är ju det bästa, då sker det automatiskt och man är inte hänvisad till en specifik dator eller telefon.

 

Nästa steg är att skriva ut bilderna. Jag har skrivit om det innan. Det finns många alternativ:

Fotoböcker

Papperskopior

Stickers

Magneter

Blandat, till exempel större kopior

med mera, med flera…. oändliga möjligheter.
Viktigast för mig just nu var i alla fall att ha en backup. Jag har så många foton på barnen som vore synd att bli av med.

 

 

 

Comments

  1. Tar man kort med kamera-appen så sparas alla bilder i den vanliga fotomappen. Jag har dock saknat något där jag kunnat göra en säkerhetskopia på alla instagrambilder, bara dem alltså. De blir ju som en bilddagbok och perfekt att kunna zippa ner dem i en fil på datorn. 🙂 Jag tömmer telefonen på bilderna alldeles för sällan dessutom… har förlorat alla bilderna där en gång för mkt. 😉

    Hoppas det går bra för Micke! Tänker på dig en massa just nu. Kram!

  2. Men.. sparas de inte i din telefon då du laddar upp de då?
    Alla mina Instagramfoton ”görs ju om” (beskärs eller stylas) och hamnar i en egen mapp i telefonen sedan, eller rättare sagt på minneskortet.

    Men bra med backup!

Speak Your Mind

*