Hungerspelen

Jag gillar inte böcker som är overkliga och handlar om framtiden. Hur jag tänkte när jag köpte Hungerspelen vet jag inte, men jag är glad att jag gjorde det! Shit, vad bra den var!

 

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen…

Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television  som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak ? Tittarsiffror.

 

Den går på bio nu och jag skulle vilja se den. Nu kan jag tyvärr inte ta mig i väg på bio, så jag får vänta tills den kommer på dvd. Det ska bli kul att se hur den är.

Boken riktas till målgruppen unga vuxna. Det märks i språket en del, den är väldigt lättläst. Men jag rekommenderar den varmt! Kul med lite annorlunda böcker än de jag brukar läsa.

Nu väntar ett paket med del 2 och 3 på mig. De ska tydligen inte vara lika bra men jag vill ju veta hur det går. 🙂

 

 

 

Comments

  1. Nyfiken rackare du 😉
    Sällan jag läser nått. Typ vart 5e år eller så.

Speak Your Mind

*