Hej höst! Hej blogg!

2011autumn1Nu är hösten här och jag har varit frånvarande länge. Ni som känner mig väl vet varför och det beror på hälsan och inget annat. Är så sugen på att skicka upp inlägg här då och då och tror att jag är på G. Har sagt det många gånger och vågar inte lova något, haha.

Barnens aktiviteter börjar lugna ner sig för säsongen. De ”får lov” att ha en aktivitet var, det är lagom i vår familj. Då har vi lediga eftermiddagar och kvällar emellanåt vilket jag tycker är superviktigt. Skulle de vilja göra något mer än en sak så är vi ju inte omöjliga förstås, men de förstår hur vi tänker. De är trötta efter skolan och det måste finnas utrymme till kompisumgänge och läxor, samt bara-vara-tid.
Men, som sagt, nu lugnar det ner sig rejält när det har varit höstavslutningar och jag känner att även jag får mer energi. Hur roligt det än är så tar det energi även av mig.

Sitter här och letar efter bra pris på tvättmaskin och torktumlare. Vi måste ha nytt och ja, det är ju en djungel. Vi kräver en större maskin och hittade flera som är kombinerad tvätt och tork vilket passar oss väldigt bra. Hänger den mesta tvätten nämligen. Någon vänlig själ som har lust att sponsra oss så kan jag lämna swisch-nummer. (OBS, ett skämt! 😀 )

Vi bygger om ett rum här hemma och jag tänkte gå upp och fotografera det om en stund. Det blir så himla bra, mycket bättre än vi vågat hoppas på till och med. Kul!

Lämna gärna input på mitt tvättmaskins-dilemma. Har ni något bra att rekommendera? Vi kör i snitt två maskiner tvätt om dagen och det måste vara minst en 8-kilosmaskin. Thanx! =)

laundrydryer

 

Comments

  1. Hej! Kul att du bloggar igen. 🙂
    Ja, huu inte kul när dyra prylar behöver bytas ut. Vi har Siemens 8 kg (eller om det är 7? – mkt tvätt sväljer den i alla fall jämfört med den på 5 kg vi hade i lägenheten.) Torktumlaren är också Siemens och den älskar jag. Kanske för att vår gamla tog en evighet och man alltid fick gissa tid som den behövde på sig, medan denna ställer man in t.ex. ”skåptorrt” på och så kör den tills det är alldeles lagom torrt.
    Jag håller med om att en aktivitet per barn räcker gott och väl. Läxor tar ju sin tid och det är stressigt med skjutsande osv. F har slutat med freerunning och börjat med basket den här terminen. Det är två ggr i veckan och han kan åka buss dit med en kompis en av dagarna och så turas vi om med kompisens föräldrar att skjutsa. Jätteskönt med tanke på att jag måste ransonera mitt bilkörande nu för att inte förarga ryggen allt för mkt. (Han spelar flöjt också, men dit tar han sig själv direkt efter skolan, så det räknas inte riktigt som träning/aktivitet på samma sätt tycker jag.) O har inte varit så intresserad av aktivitet än så länge men står nu i kö för att börja spela elgitarr.

    Kram <3

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.