Eko, basisk, sur….

 

Jag skrev om sur kontra basisk häromdagen. Här ovan är ett klipp från Nyhetsmorgon. Nu har jag startat min behandling (inte alls dyr!) och om jag får tro kvinnan i klippet så kommer jag se resultat om några månader. 5 dagar har jag hållit på och nu ska jag komma ihåg det varje dag! Försöker i samband med medicinering samt pling i mobilen. 🙂

Vi äter sedan ett halvår även ekologisk frukt och grönt och även övriga produkter eko i mån av ekonomisk möjlighet. Slarvar lite med mejeriprodukterna fortfarande men vi tar ett steg i taget. Ska börja köpa kött från Gröna gårdar snart.

Små steg för att underlätta läkningen för sjuka kroppar hos oss. Återkommer med resultat om något år kanske. 😀

Det finns så många metoder och dieter som förespråkas, men i vårt fall måste vi fortsätta att äta hyfsat likt så som vi brukar för att orka. Att äta enligt dieter (LCHF, GI, etc etc) är för energikrävande (inte att äta, utan att strikt följa) när man är så pass sjuk som jag är, samt har barn som äter olika slags mat pga sjukdomar,  men om man byter ut råvarorna mot snälla och näringsfulla sådana så gör det nytta ändå tänker jag. Vi kan inte laga flera olika maträtter som ska passa olika personer i familjen. Vi  försöker dock att äta mer vegetariskt än vad vi gjorde innan, men det är bara kul och utmanande, inte jobbigt. Det kom naturligt när vi började köpa grönsaker som smakade mer.

Nu ska jag se Downton. Vilken lyx att ha det kvar att titta på! 😀

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.