Daith Piercing

daithpiercing2

Nu har jag äntligen gjort den, daithpiercingen som jag funderat på ett bra tag. Jag har ju kronisk huvudvärk och kronisk migrän som jag behandlas för ganska omfattande. Men det blir ändå inte helt bra och när jag hörde talas om daithen blev jag intresserad eftersom det är ett förhållandevis ”smärtfritt” alternativ och inte särskilt dyrt heller. (I förhållande till mediciner för hundratals kronor varje månad).

Det är en kontroversiell metod och det finns inga vetenskapliga bevis för att det hjälper men det är oerhört många som blivit så mycket bättre och en del helt bra. Det fungerar genom att stimulera en typ av akupunkturpunkt som man inte kommer åt i vanliga fall.
Jag tänker som så, att är det placebo så må så vara. Jag vet att konventionella mediciner också delvis fungerar tack vare placebo och om ett tag när jag får byta läkesmycket till något finare så har jag åtminstone ett snyggt smycke i örat! 😀 Det finns så fina ringar och hjärtan.

 

daithpiercing1

Om det gjorde ont? Ja, det kan jag inte säga att det inte gjorde, men det gick rysligt snabbt så det är helt överkomligt. Jag valde att göra den helt utan smärtlindring men vill man kan man använda bedövningssalva i god tid innan. Jag gjorde den på Pistolero

Jag har inte haft problem med läkningen än men ska låta läkesmycket vara kvar i ett par månader till för att inte riskera något.
Min neurolog kommer sucka ljudligt när han ser den, han tror inte ens kosten har så stor betydelse på migränen så. 😉 Men jag hoppas och tror på lite lättnad och om det så bara blir en enda dag mindre med huvudvärk varje månad så är det värt det.

Nackdelen då? Jag kan inte ha in ear-hörlurar i det örat, buhu. Men det kan jag nog ha när det är läkt helt.

Hur som helst så var det en spännande upplevelse! 🙂

daithpiercing3

Comments

 1. hur gick det med piercingen nu när det gått ett bra tag:) vad har hjälpa dig med din migrän?
  Har själv kronisk migrän och står inte ut mer, det är så illa

  • ::Ulle:: says

   Hej! Förlåt för sent svar, influensan slog till. :p

   Jo, jag tycker nog inte att den har hjälpt mig så mycket som jag hade önskat. Jag har fått plocka ur den ibland för jag gör magnetröntgen med jämna mellanrum och jag märker ingen skillnad då jag använder den och inte. Första tiden kände jag ett tryck som liksom gjorde att det lättade i huvudet, men det försvann successivt för mig. Det som fungerar allra bäst för mig är botoxinjektioner och så allt basalt som ordentligt med sömn och ingen stress. (Ha!)

   Lycka till med din huvudvärk. Vet vilket helvete du går igenom. <3

 2. Hej!

  Hur har det gått? Tycker du att den funkar? Och går det att använda in-ear hörlurar nu??

  • Hej! Tänkte skriva ett inlägg om det snart, men kan svara lite snabbt här. Nu har min daith läkt, efter rätt så många månaders sår. Så först nu kan jag ha en in ear-snäcka i det örat men väljer nästan alltid bort det och bara använder en lur, pga att det är ganska obekvämt. Det är nackdelen. Ang. huvudvärken så har jag det sista fått lite mer huvudvärk igen men jag hoppas att det bara är pga stress och inte för att effekten avtagit. Tack för din kommentar. 🙂

 3. Hej! Hur går det för dig med huvudvärken? Jag ska ta hål i slutet på dec och hoppas då på lindring av kronisk migrän
  Mvh
  Monika

  • Hej!
   Min huvudvärk är bättre! Men eftersom jag påbörjat en annan behandling också så vet jag inte om det beror på piercingen, behandlingen eller kombinationen. Jag har fortfarande hormonutlösta anfall men de kan jag behandla med zomig. Däremot är inte piercingen läkt helt än så jag kanske inte fått full effekt ännu. För några år sedan hade jag också kronisk migrän som bara blev värre och värre och till slut fick jag inte stopp på anfallen på något sätt. Numera är det mycket bättre tack och lov. Jag hoppas du kommer må bättre när du gjort din. Lider med dig. Kram Ulle

 4. Nu har du ju haft den ett tag.. verkar det funka?

  • Hej! Jag tycker jag har färre huvudvärksdagar, men har haft ett par migränanfall ändå. Den ska tydligen inte verka fullt ut direkt men jag hoppas det fortsätter så här i alla fall. Jag har även fått en annan typ av behandling från min läkare som började dagen innan jag gjorde piercingen. Lite dum timing kanske för då vet jag inte vad som gör vad, men å andra sidan är jag nöjd oavsett, så länge jag slipper huvudvärk 24/7. 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.