CrockPot / Slowcooker

img_2619.jpeg

I julklapp fick vi en Slowcooker, en CrockPot. I beskrivningen står det så här:

Med en slowcooker lagar du maten på ett enkelt, hälsosamt, lätt och roligt sätt. Lägg i köttet, grönsakerna, vattnet, ja allt du vill ha i din maträtt, på morgonen. och när du kommer hem efter jobbet är grytan klar. Maten tillagas i en låg temperatur och köttet blir fantastiskt mört. Att du slipper röra om är bara ännu ett plus i kanten.

Jag har önskat mig en länge just för att den ska underlätta matlagningen för mig. Om jag lägger i maten på morgonen så kan jag vila direkt efter. Jag behöver inte passa maten, eller röra om osv. Det är en elektrisk gryta. Sedan har jag förhoppningsvis kraft nog att fixa ris, sallad etc som tillbehör på eftermiddagen.

Nu har vi testat i en månad och tycker det fungerar toppen! Vi har bland annat gjort pulled pork, hel färsk kyckling, frysta kycklingfiléer, gulaschsoppa, skinkstek och risgrynsgröt flera gånger.

Vi valde att önska oss en av de största, eftersom vi är fem personer och oftast en till två kompisar till barnen, med vid matbordet varje dag. Den vi har, har även varmhållning så om maten blir klar när man inte är hemma hålls den varm till man stänger av. Vi har använt varmhållningen när vi serverat tacos till många, så att köttfärsen håller sig fräsch, vilket också varit en fördel.
I början tyckte jag att maten fick en specifik eftersmak, men efter att ha läst på så förstod jag att det var pga löken/vitlöken, som helst ska brynas först. Har testat att göra utan att bryna nu och det har fungerat bra så jag vet inte om det är en inkörningsperiod av grytan som behövs.

HÄR finns ett test av grytor. De finns i massor av prisklasser varav en del är jättebilliga. 🙂

I USA är det här något som finns i varje kök och har så varit i 30 år eller så. 🙂 Nu har de börjat ta sig in på svenska marknaden. Många idag har ju tusen järn i elden och vill ändå laga ordentlig mat på kvällen så jag förstår varför.

Det finns en uppsjö av bloggar med recept på webben och en av de bästa jag hittat är den HÄR. Tipsa mig gärna om fler om du känner till någon.

Konceptet är i och för sig att man kan göra allt man gör på vanliga spisen, men jag tar ändå gärna emot nya receptidéer.

Näst på tur i pottan blir att laga kalops. Det ska bli gott! =)

 

 

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.