Bytt LCD på MacBooken

Här är en bild på min trasiga LCD. (Det syns dock inte på den, det var en tryckskada inne i skärmen). Den gick ju sönder i somras och det har varit ett par turer kring den innan jag fått bytt den. När jag väl fick råd att köpa en ny skärm så köpte jag fel skärm från USA. Nu hade jag i alla fall hittat rätt och i dag satte vi oss, jag och en kompis, för att byta den.

Vi har verkligen läst på och kikat på olika sidor på nätet för att hitta rätt i djungeln. Och skam den som ger sig. Rätt LCD, rätt modell, rätt steg-för-steg sida och vips så fungerade det faktiskt! 🙂

Jag köpte min skärm härifrån: TechRestore och de har varit väldigt tillmötesgående och proffsiga. Rekommenderas alltså!

Vi använde sedan sidan Ifixit.com för att hitta anvisningar för exakt min modell och byte av LCD.

Några timmar har det tagit allt som allt, men den mesta tiden har gått åt att leta information och hitta rätt grejer till just min MacBook, en Unibody modell A1342.

Skulle vi behöva göra något annat trix nu inne i datorn så skulle det förmodligen gå mycket snabbare och lättare. Oj, så kul det har varit och vad roligt att vi har klarat det själva! K. min kompis, som vi också kallar Mulle Meck (hihihi) är visserligen en makalös fixare och trixare, men hon har aldrig gjort något sånt här innan och jag är helt novis jag med. 🙂

Ungefär en tusenlapp gick det på med frakt och tull från USA. Det var det verkligen värt, då ett sådant byte med originalprylar på verkstad kostar mååånga fler tusenlappar…

Nu njuter jag av att kunna titta på internet utan att kisa. Klara, fina färger och en fungerande dator….KUL!

Tack igen K. !!!

Comments

 1. Vilka storfixare ni är!
  Kul att det gick så bra.

 2. Eva-Britt says:

  Det var väl förväl. Nu blir nog allt bar a bättre och bättre tror jag *blink blink*

 3. Tack för att du lät mig vara med! Visst va det kul, men också att vi hann prata lite annat mellan små skruvar och strumpstickor! Kram!!!

 4. Härligt att ni fick ordning på den!
  Och vad duktiga ni är!!!!!
  Jag skulle aldrig ge mig på att byta själv, nu har jag iof min datatekniker som fixar sånt 😉

  KRAMAR!!!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.