Barnens bokhylla

bokhyllanbarn1

Häromdagen tog jag tag i barnens bokhylla. Oj, vad jag har sorterat! Jag kan inte slänga böcker, det är en störning jag har. 😉  Så nu står det flera kassar med böcker till Erikshjälpen, en stor låda med böcker som vi kan klippa i. Det är trasiga böcker med fina bilder som går att ha till pyssel. Sedan delade vi ut en hel del till minsta kusinerna. Några böcker hamnade i barnens ”minneslådor” och sedan har ju barnen egna böcker på sina rum, sådana de fått speciellt eller som de läser i nu. I vår stora bokhylla har vi fler ”barnböcker”, böcker de fått, men som är för alla åldrar. Det är fina faktaböcker, Guinness Rekordböcker, Harry Potter och så vidare.

Vår stora bokhylla är färgsorterad, vi har den i sovrummet så det är lugnast för ögonen tycker jag. Barnböckerna står lite huller om buller, men lite sorterade efter typ. Minsting blev utsedd till biblioteksvärd av mig så att det håller sig snyggt. Det går nog inte att lura henne så länge till. 😉

bokhyllanbarn3Kråke

bokhyllanbarn2

bokhyllanbarn5

bokhyllanbarn4

bokhyllanbarn7

bokhyllanbarn8

”En barndom utan böcker, det vore ingen barndom. Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje.”

Astrid Lindgren, Om läshunger. Vi husmödrar 1956:10

 

Comments

  1. Christine says

    Har ni några av Ulla Ståhlbergs Frida böcker ? Letar som en tog efter dem till Oscar.

  2. Ja muta och motivationshöjare är samma sak 🙂

  3. Näe böcker ska inte slängas. Jag gör som du : skänker. Eller använder på jobbet. Vi lånar mest. Och det som inte är från bibblo är till 95% pocket.

    Vissa faktaböcket MÅSTE man ju köpa/önska

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.