1971 och 1977

Åh, jag älskar alla gamla böcker som alla vet nu. 😉 Gamla köksalmanackor är rena guldgruvorna. Herregud vilka samlingar! Jag har bland annat 1971, då J. föddes, och 1977, då jag föddes. Kul. 🙂

Jag rev ur ett recept som lät så enkelt och gott. Lagom mellis-mat här hemma tänkte jag. Idag lagade jag den, i alla fall något liknande.

 

Skink och purjoröra inuti smördeg.

Jag kryddade upp röran med senap och curry, mammas specialitet. 😉 Lite grädde fick koka med också, samt salt och peppar. Purjon och den rökta skinkan fick fräsa ihop först. Sedan rullar man ihop allt till små limpor/rullar och penslar med ägg och stör över vallmofrön.

Det blev jättegott och väldigt, väldigt enkelt.

 

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.