12 december

 

 

Idag tänkte jag visa våra favoritböcker som vi läser under julen!

 

::Sagor om julen::
Först och främst har vi den här samlingsvolymen med många olika sagor och sånger i. Den är otroligt fin och jag rekommenderar den som julklapp. En bok som man har med sig hela livet.

 

 

::Nötknäpparen::

En riktig klassiker som tillhör allmänbildningen att känna till. 😉 Kan man inte komma till operan så läs boken. 😀 Just den här boken ges inte ut längre, men det finns massor av versioner.

 

 

::Jul i Bullerbyn::

Den behöver väl ingen närmare beskrivning? Underbar och ångestframkallande. Vill man ha så här perfekta jular? 😉

 

 

::Djurens julafton::

En söt vintagebok (1974) som jag inte hittar någon länk till. Jag älskar äldre böcker eftersom illustrationerna oftast är så fina. Den här boken är inget undantag:

 

 

::Kråke firar jul::

Från den pedagogiska bokserien Kråke som vår dotter samlat på. Böckerna som är väldigt långa att läsa som förälder, men som barnen älskar. 😉 I den här tar de bland annat upp varifrån julen har sitt ursprung och annat smått och gott.

 

 

::Tomtarnas glada jul::

Åter en vintagebok som jag läste när jag var liten. Jag älskade bilderna i den här (Vilhelm Hansen) och speciellt bilden på julgröten och den gula smörklicken. Jag blev alltid så sugen på gröt när jag tittade i den här boken:

 

 

 

::Ingen jul utan mormor::

”Tomtarna är på väg att hämta mormor, för en jul utan henne skulle inte vara något vidare.”

Även den här boken med bilder av Vilhelm Hansen. Den här boken fick äldste sonen av sin mormor, hans första jul, och den har hängt med sedan dess.

 

 

Hmmmm, jag skulle ju kunna hålla på i en evighet! Jag är barnboksnörd och köper till och med barnböcker till mig själv fortfarande så jag har ett ”litet” bibliotek här hemma. Men de här böckerna får räcka här för idag. 🙂

Som avslut citerar jag Astrid Lindgren:

 

”Barn skapar mirakel när de läser”

 

 

…och glöm inte att tävlingen med tantkalendrarna fortfarande är öppen.

Comments

  1. Ingen jul utan mormor är ju helt underbar!! Den har jag också sparat sedan barndomen. Jag är som du och har sparat långt innan jag fick barn, köper gärna fina barnböcker till mig själv:) Den där polkagriskransen var ju genial!! Helt underbar! Den måste jag härma något år:=) Du behöver inte svara, men du skrev att du också är sjuk och då kan jag inte låta bli att undra vad du är sjuk i…? Bara jag som är lite nyfiken av mig:)

    Sov så gott, h oppas du slipper mer klåda!! Kram//Tanja

  2. mamma/mormor/svärmor says:

    Fina underbara böcker ni har.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.